AGENDA COFt

  • Sessió informativa/formativa: Campanya Salut x al Desenvolupament. Farmamundi. Set 2008. COFT

    Horari Inici:

Informació General:

Farmacèutics Mundi i Medicus Mundi Catalunya, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona demarcació de Tarragona, estem duent a terme la campanya de sensibilització “Salut per al desenvolupament”.

Aquesta campanya vol donar a conèixer la vinculació entre salut, dret humà i desenvolupament, per tal de contribuir a, mig termini, a millorar la cooperació sanitària que es realitza des de Catalunya.

Al llarg de tres anys analitzaran la situació de desigualtat en la salut, així com els avenços o retrocessos esdevinguts en els darrers anys i faran propostes de millora basant-se en tres temàtiques concretes:

  • Any 2008. Accés als medicaments
  • Any 2009. Condicionant de gènere en l’accés a la salut
  • Any 2010. Morts evitables.

L’objectiu final de la campanya és arribar a incidir en les polítiques catalanes de cooperació sanitària. Per aquest motiu, al final de la campanya es presentaran una sèrie de recomanacions i propostes per a què les administracions compleixin els seus compromisos i es millorin aspectes de la cooperació sanitària, tant quantitativament com qualitativament. A més a més, s’hi adjuntaran les signatures que han fet persones a títol individual i entitats al formulari de suport a la campanya, el qual podeu trobar al web de la campanya.

En el transcurs dels tres anys s’organitzaran diverses activitats per tal d’apropar a la població catalana la situació de salut dels països en vies de desenvolupament i presentar iniciatives que s’estan duent a terme i que estan resultant exitoses.

En aquest sentit, el dia 30 de setembre a les 14.30h presentarem la campanya al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

En aquesta presentació, a més, posarem sobre la taula alguns dels factors que impedeixen l’accés als medicaments a la població dels països empobrits i explicarem una iniciativa concreta de millora de l’accés als medicaments que s’està duent a terme a Nicaragua.

Des de les dues ONGD, ens volem convidar a participar-hi i que en fem la difusió entre els nostres companys i companyes. Us adjuntem PÓSTER de l’acte.

Així doncs, us recordem que la xerrada s’impartirà:

DIA: dimarts, 30 Setembre del 2008

PROGRAMA:

14:30-15:30h

Presentació de la campanya “Salut per al Desenvolupament” i introducció a la problemàtica de l’accés als medicaments.
A càrrec de Sra. M. Elena Garcia, coordinadora de la campanya.

Vendes Socials de Medicaments essencials a Nicaragua.
A càrrec de Sr. Eduard Soler, vocal de projectes i ajut humanitari de Farmacèutics Mundi i membre del consell assessor de la campanya.

15:30-16:00h

Formació de farmacèutics voluntaris/es per la realització de xerrades divulgatives

LLOC: Sala d'Actes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona(Enric d’Ossó, 1. Tarragona).

També aprofitem l’avinentesa per informar-vos que si esteu interessats en la campanya, podeu sol·licitar realitzar una activitat al vostre CAP, Hospital o Facultat. Podeu informar-vos-en al web de la campanya: http://www.salutxdesenvolupament.org/ o al correu electrònic: info@salutxdesenvolupament.org.

Nota:  Per tenir previsió dels que hi serem, cal que ens comuniqueu la vostra assistència abans del 26 setembre al telèfon del COFT:  977 25 09 37 o al mail: colfarm@coft.cat

Aquesta invitació es fa extensiva a tots els vostres col·laboradors.

En cas de produir-se algun canvi o cancel·lació de la convocatòria es comunicarà únicament als inscrits.


Formulari d'inscripció online

EMAIL:

colfarm@coft.cat

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA:

Póster Campanya Salut x al Desenvolupament 808.29 KB

Carta presentació Campanya Salut x al Desenvolupament 87.53 KBCercar:

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí