DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS 2007

El proper dia 14 de novembre es celebra el dia Mundial de la Diabetis. Durant tot el mes les delegacions de l’ADC organitzen actes diversos a moltes ciutats del país.

Amb motiu d’aquesta data, l’ADC ha redactat i aprovat una declaració pública sota el títol de “DIABETIS EN NENS I ADOLESCENTS” que us adjuntem.

  • La Declaració, inspirada per la IDF (Federació Internacional de la Diabetis), aporta dades sobre la incidència de la diabetis en les persones més joves de la nostra societat i reflexiona sobre com la diabetis els condiciona de manera diferent a la resta de la població.
  • Es subratlla la importància de la plena integració a l’escola i es reclama que la comunitat educativa en general ha de tenir informació, interès i prou suport de les institucions responsables per poder atendre els alumnes amb diabetis amb seguretat i normalitat, facilitant la plena integració escolar de tothom, independentment de si tenen o no diabetis.

SOBRE EL DIA MUNDIAL

La data del 14 de novembre fou elegida el 1991 per la Federació Internacional de Diabetis (IDF) i es correspon amb la data de naixement del científic Frederick Banting, el qual, juntament amb Charles Best, van descobrir l’any 1921 la insulina, una hormona humana sense la qual el metabolisme de la glucosa, principal font d'energia del cos humà, es fa inviable.

El Dia Mundial de la Diabetis compta amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i cada any es dedica a un tema concret. Enguany, el tema elegit és "Diabetis en nens i adolescents”.

POSTER DIA MUNDIAL DIABETIS 2007 247.82 KB

ACTIVITATS DIA MUNDIAL DIABETIS 2007 268.89 KB

NOTA PREMSA DIA MUNDIAL DIABETIS 2007 135.00 KB
Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació aquí