El Dia Mundial del Farmacèutic il·lumina de verd la façana de l’Ajuntament de Tarragona i el pont de Tortosa

[28-09-2020]
 • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) s’ha sumat a la commemoració del Dia Mundial del Farmacèutic, celebrat el divendres, 25 de setembre, amb l’objectiu de destacar el paper que juga el farmacèutic en la seguretat, protecció i millora de la salut dels pacients
 • Els Ajuntaments de Tarragona i Tortosa han reconegut la tasca realitzada pels farmacèutics del territori, especialment clau durant la crisi de la Covid-19, i han homenatjat la professió amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic
 • Tarragona, 28 de setembre de 2020

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), juntament amb institucions del sector sanitari i Administracions d’arreu del món, ha celebrat aquest divendres, 25 de setembre, el Dia Mundial del Farmacèutic sota el lema “Transformant la salut global”. Amb motiu d’aquesta efemèride, els Ajuntaments de Tarragona i Tortosa han reconegut la labor dels farmacèutics del territori i han homenatjat la professió il·luminant un punt emblemàtic de la ciutat. En aquest sentit, la façana de l’Ajuntament de Tarragona i el pont de Tortosa han lluït el color verd de la farmacia.

  El Dia Mundial del Farmacèutic, encapçalat per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP), té l’objectiu de promoure la tasca dels farmacèutics en els diferents àmbits de la professió, els quals, enguany, han esdevingut especialment claus durant la gestió de la pandèmia ocasionada per la Covid-19. Durant la jornada, col·legiats farmacèutics dels diferents àmbits d’actuació i pacients van compartir imatges a les xarxes socials sota el hashtag #DMF2020, engegat pel Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos.

    Foto

    Foto

  La labor del farmacèutic destacada durant la crisi de la Covid-19

  Sota el lema “Transformant la salut global” s’ha volgut destacar la labor que desenvolupa el personal farmacèutic en totes les àrees professionals per tal de contribuir en la millora de la salut de la població mitjançant els serveis assistencials i l’accés a medicaments segurs, eficaços i assequibles. Així doncs, s’han fet paleses les aportacions del sector al llarg de tota la vida del medicament: des de la seva investigació, desenvolupament, distribució, dispensació, seguiment, inclòs també el reciclatge.

  Especialment, enguany, cal recordar que el paper del farmacèutic ha estat fonamental durant la gestió de la crisi sanitària originada per la Covid-19. Com a professionals sanitaris, més pròxims als ciutadans, han actuat a primera línia atenent i informant la població i resolent consultes amb l’objectiu de garantir la protecció i l’accés als medicaments als pacients. En aquest sentit, coordinats amb l’Administració, han atès les necessitats de la comunitat amb les màximes garanties.

    Foto

  Prop de 900 farmacèutics de la demarcació compromesos amb la salut

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) aglutina un total de 888 col·legiats que, des dels diferents àmbits d’exercici de la professió, vetllen per la salut de la població. El major gruix de perfil dels col·legiats és femení amb un 70% i la franja d’edat on es concentra un major nombre és la que va dels 35 als 44 anys.

  En funció dels àmbits d’exercici de la professió farmacèutica al territori es distribueixen segons la seva especialitat. El President del COFT, Toni Veciana, en nom de tota la institució, celebra que hi hagi un Dia Mundial que reconegui la tasca de la professió i agraeix “el compromís que manté el col·lectiu farmacèutic, el qual demostra diàriament en tots i cadascun dels diferents àmbits d’exercici, que el personal farmacèutic esdevé una peça essencial del sistema de la salut”. En aquest sentit, el COFT compta amb diferents vocalies formades per especialistes dedicats a l’oficina de farmàcia, adjunts, analistes, salut pública, alimentació, dermofarmàcia, indústria, docència, farmàcia hospitalària, òptica, ortopèdia, homeopatia, i altres.

  COFT

  El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutina un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

  Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables, portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.  Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
  Aceptar tot. OK Més informació aquí