Més de 1.400 farmàcies catalanes, 157 de les quals a la província de Tarragona, participen en un nou cribratge, amb tests d’antígens, adreçat a alumnes i professors

[14-09-2021]
  • Quan es detecti un cas positiu de COVID-19 en l'entorn escolar, tant alumnat d'ESO, Batxillerat, FP i altres ensenyaments de 12 a 18 anys, com professorat d'Educació Primària que compleixin amb els criteris d’inclusió determinats pel Departament de Salut, podran anar a la farmàcia a realitzar-se un test d'antígens gratuït i sota la supervisió del farmacèutic

 

  • Per participar en el cribratge, la persona haurà de ser considerada contacte estret i estar immunitzada (haver rebut la pauta de vacunació completa o haver passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos)

 

  • El resultat del test d’antígens quedarà registrat i es podrà descarregar des de La Meva Salut. En cas de ser negatiu, no s’haurà de fer quarantena

 

  • Durant l’estiu, les farmàcies catalanes han fet més de 59.300 test supervisats, més de 5.500 a la província de Tarragona, la qual cosa ha permès detectar prop de 700 positius a tota Catalunya, 45 dels quals a la província de Tarragona


Tarragona, 14 de setembre de 2021. Coincidint amb l’inici del curs escolar, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el Departament de Salut han posat en marxa des d’aquest dilluns, 13 de setembre, un nou cribratge adreçat a la comunitat educativa en el qual participen més de 1.400 farmàcies catalanes, 157 de les quals de la província de Tarragona (veure aquí farmàcies participants).

En el marc d’aquest cribratge, quan es detecti un cas positiu de COVID-19 en l'entorn escolar, tant alumnat d'ESO, Batxillerat, FP i altres ensenyaments de 12 a 18 anys, com professorat d'Educació Primària que compleixin amb els criteris d’inclusió determinats pel Departament de Salut, podran anar a la farmàcia a realitzar-se un test d'antígens, sota la supervisió del farmacèutic, sense cost per l’usuari. Concretament, per participar-hi, la persona haurà de ser considerada contacte estret i estar immunitzada (haver rebut la pauta de vacunació completa o haver passat la COVID-19 en els darrers 6 mesos).

El resultat del test d’antígens quedarà registrat i es podrà descarregar des de La Meva Salut. Si el TAR és negatiu, no s’haurà de fer quarantena, però, en cas de resultat positiu, sí que serà necessari l’aïllament.

Dues fases en el procediment del cribratge

En la primera fase del cribratge, iniciada el 13 de setembre, l’alumne o professor que hagi de fer-se el test haurà de presentar la carta que li lliurarà el centre educatiu. Pròximament, està previst que l’alumnat o professorat només hagi de presentar a la farmàcia la targeta sanitària individual, ja que al Pla de Medicació apareixerà prescrit el TAR com a medicació de curta durada.

Més de 59.300 tests supervisats a Catalunya, més de 5.500 a la província de Tarragona, i prop de 700 casos positius detectats a les farmàcies durant l’estiu, 45 dels quals a la demarcació tarragonina

El passat 19 de juliol es va posar en marxa el cribratge amb tests d’antígens a participants i monitors del lleure educatiu d’estiu. En total, en el marc d’aquest programa, s’han realitzat 38.706 tests supervisats i s’han detectat 412 positius. D’aquests 38.706 tests supervisats, 3.977 han estat a la província de Tarragona; 22 dels quals han resultat positiu.

Paral·lelament, les farmàcies participants en aquest programa també han supervisat, des del 29 de juliol, 20.678 tests d’antígens d’aquelles persones que n’adquirien un d’autodiagnòstic, 1.610 a la província de Tarragona, després de l’aprovació del Reial Decret que autoritzava la dispensació d’aquests productes sense prescripció mèdica. D’aquests 20.678 tests d’antígens supervisats, 279 han estat positius, 23 dels quals a la demarcació tarragonina. 

Sumant, doncs, les dues modalitats de cribratge, durant l’estiu, les farmàcies catalanes han fet 59.384 test supervisats, la qual cosa ha permès detectar 691 positius a Catalunya. Concretament, a la província de Tarragona s’han supervisat 5.587 tests, 45 dels quals han resultat positiu.

Font: COFT


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí