PROGRAMA DE MANTENIMENT AMB METADONA (PMM)

El programa de tractament de manteniment amb metadona (TMM) és un dels tractaments d'elecció utilitzats per a la dependència de l'heroïna. El tractament inclou l'administració individualitzada de l’agonista opioid (metadona), actuacions en l'àrea mèdica, social, de salut o legal de les persones usuàries. El treball multidisciplinari és essencial en el tractament.

El tractament amb metadona ha demostrat la seva efectivitat, incrementant el temps de retenció en tractament, disminuint les taxes de seroconversió al VIH, reduint la freqüència d'injecció, les sobredosis, la mortalitat, el consum d'heroïna i les conductes delictives. Alhora suposa un element clau per a l'estabilització psicosocial dels pacients.

Aquest programa permet que les farmàcies dispensin metadona als heroïnòmans ja estabilitzats que segueixen un tractament psicofarmacològic per a la seva dependència.

El PMM s'emmarca dintre de les actuacions i estratègies de reducció de danys, conjunt de mesures socials i sanitàries individuals i col·lectives que pretenen disminuir els efectes negatius del consum de drogues tant físics, psíquics o socials.

Folleto informatiu Farmacies Metadona 2015 190.51 KB

20191001 Llistat Farmàcies amb PMM a Tarragona - octubre 2019 131.35 KB
Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí