TABAQUISME

Les patologies relacionades amb el consum de tabac són un dels motius més importants de consulta en l'àmbit sanitari. el tabaquisme és considerat actualment el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats.

Està àmpliament demostrat que l’hàbit de fumar és un factor important de risc de cardiopatia coronària, de malaltia vascular perifèrica, de malaltia pulmonar obstructiva crònica, de càncer de pulmó, laringe, faringe, cavitat bucal, esòfag, pàncrees o bufeta urinària i d’úlcera d’estómac.

A més, el consum de tabac durant la gestació produeix un retard en el creixement fetal i incrementa el risc de complicacions durant l’embaràs i la mortalitat perinatal.

El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, fet que l’implica directament en les intervencions de deshabituació tabàquica. Abordar la problemàtica del tabac inclou estratègies com reduir-ne el consum, evitar la incorporació de fumadors nous i augmenta el nombre d’ex fumadors.  • Llista de farmàcies deshabituació tabàquica actualitzada a setembre 2021

  • Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
    Aceptar tot. OK Més informació aquí