NP Èxit de participació en la Jornada de Deshabituació Tabàquica del COFT

[30-05-2018]
  • Avui, dimecres 30 de maig, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) ha realitzat una iniciativa per ajudar a la població a deixar de fumar

 

  • Un centenar de persones s’ha apropat a la carpa instal·lada a la Plaça Mercadal de Reus, on s’ha dut a terme atenció farmacèutica, així com certes determinacions (cooximetries, test de motivació, test d’addicció al tabac…)

 

  • L’esdeveniment s’emmmarca dins de la XIX Setmana Sense Fum 2018 que té lloc del 25 al 31 de maig sota el lema “Viu a sac sense tabac”

 

Tarragona, 30 de maig de 2018

 

Aquest dimecres 30 de maig, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el seu Grup de Treball (GdT) del Tabac i en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus, ha organitzat la jornada informativa “Vols deixar de fumar? El farmacèutic et pot ajudar!”, sobre la Deshabituació Tabàquica, adreçada a tota la població i en la qual ha participat un centenar de persones.

 

A partir de les 10 h i fins a les 14 h, s’ha habilitat una carpa a la Plaça Mercadal de Reus, on s’ha dut a terme atenció farmacèutica per part d’experts en cessació tabàquica, així com determinacions a les persones que s’interessaven: cooximetries, test de motivació, test d’addicció al tabac… A més, s’ha realitzat l’activitat: “Canvia una cigarreta per un xupa-xup”.

 

L’esdeveniment s’emmmarca dins de la XIX Setmana Sense Fum que té lloc del 25 al 31 de maig sota el lema “Viu a sac sense tabac”. L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o d’abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

 

La deshabituació tabàquica

 

Les patologies relacionades amb el consum de tabac són un dels motius més importants de consulta en l'àmbit sanitari. El tabaquisme és considerat actualment el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats.

Com es manifesta des del GdT Tabac del COFT, “està àmpliament demostrat que l’hàbit de fumar és un factor important de risc de cardiopatia coronària, de malaltia vascular perifèrica, de malaltia pulmonar obstructiva crònica, de càncer de pulmó, laringe, faringe, cavitat bucal, esòfag, pàncrees o bufeta urinària i d’úlcera d’estómac.” A més, el consum de tabac durant la gestació produeix un retard en el creixement fetal i incrementa el risc de complicacions durant l’embaràs i la mortalitat perinatal.

“Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora.

 

En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten”, s’afegeix. I és que el tabaquisme és la primera causa de les malalties i les morts evitables al nostre país. “Quan deixeu de fumar, evitareu malalties futures i millorareu la salut de manera immediata”, conclouen.

 

El farmacèutic és un professional format en l’àmbit de la promoció de la salut i de la prevenció de la malaltia, fet que l’implica directament en les intervencions de deshabituació tabàquica. Abordar la problemàtica del tabac inclou estratègies com reduir-ne el consum, evitar la incorporació de fumadors nous i augmentar el nombre d’exfumadors.

 

En el següent enllaç es mostren les farmàcies que ofereixen el servei de

Deshabituació tabàquica a la província de Tarragona:

 

http://www.coft.cat/font/index.php?CODOBJ=12809

 

 

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

 

Per a més informació:

Gabinet de Comunicació COFT

Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

Font: COFT


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí