El COFT inicia una campanya de sensibilitzacio vers consum Cànnabis

[01-06-2018]
  • El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona publica un tríptic explicatiu on adverteix la població sobre els riscos d’aquesta droga.
  • Un de cada quatre adolescents tarragonins (25%) ja ha provat el cànnabis tres vegades o més a la vida.
  • El Grup de Treball (GdT) del COFT “Prevenció en drogues des de la Farmàcia Comunitària” posa en marxa aquesta segona acció després de l’èxit de la iniciativa per fer front a l’abús de l’alcohol.
  • El 13 de juny s’oferirà una sessió formativa per a farmacèutics “Cànnabis, és una droga. Et formem per intervenir”

Tarragona, 1 de juny de 2018

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT) inicia una campanya de sensibilització vers el consum de cànnabis. El COFT acaba de publicar un tríptic explicatiu sobre el cànnabis, que ells mateixos han editat, per tal d’augmentar la percepció de risc d’aquesta droga entre la població. Aquesta és la segona acció dins del projecte que ha posat en marxa el Grup de Treball (GdT) del COFT “Prevenció de drogues des de la farmàcia comunitària” després de l’èxit aconseguit amb la iniciativa per fer front a l’abús de l’alcohol, la primera droga més consumida a Tarragona.

El tríptic, que es lliurarà a les farmàcies de la província de Tarragona, està enfocat principalment a mares i pares de fills menors d’edat, amb un apartat específic de consells a les famílies sobre com prevenir el consum de cànnabis en aquest col·lectiu. Però, també conté informació general sobre els efectes psicoactius i a llarg termini d’aquesta droga, formes de consum i un capítol que adverteix del risc de les interaccions del cànnabis amb el tabac, els medicaments i altres drogues com l’alcohol, les amfetamines… Per últim, també s’explica l’ús terapèutic.

Nota de premsa

d’aquest i s’ofereixen web’s i app's d'utilitat, així com informació sobre el Test de marihuana, una prova de detecció qualitativa immediata de marihuana en orina.

El GdT del COFT, Prevenció en drogues des de la Farmàcia Comunitària, que està format per farmacèutics comunitaris i compta amb les col·laboracions externes de professionals dels equips de prevenció de l’Ajuntament de Tarragona i Reus, de Medicina forense Jutjats de Tarragona i de la Clínica Terres de l’Ebre, “neix amb la voluntat d’estudiar l’estat de situació de les drogues que poden esdevenir un problema actualment, quines són les tendències, les drogues top ten i els perfils de consum”, exposa Cristina Guzman, farmacèutica i membre d’aquest GdT.

El consum de cànnabis entre els adolescents tarragonins

Segons l’enquesta del projecte Planet Youth realitzada a l’octubre de 2015, la quarta droga més consumida entre els adolescents tarragonins és el cànnabis, per darrere de l’alcohol, les cigarretes i les pipes d’aigua. Concretament, gairebé 1 de cada 4 joves tarragonins, és a dir un 25%, ja l’ha provat tres vegades o més a la vida als seus 15-16 anys, i un 7,7% l’ha consumit una o dues vegades.

A més, a més, si s’analitza la prevalença del consum d’aquesta droga entre els estudiants d’Educació Secundària (de 14 a 18 anys) hi ha un notori increment d’aquest en els darrers vint anys a Catalunya. Al 1994, un 26,8% l’havia provat una vegada a la vida i al 2016, aquesta xifra ja puja a un 31,1%.

Pel que fa a l’edat mitjana d’inici del consum de cànnabis aquesta es troba en els 14,6 anys (14,5 homes i 14,7 dones).“És per això que en aquesta ocasió decidim focalitzar els esforços amb el cànnabis, donat que és una de les drogues que encapçala el rànquing de consum. Pretenem que la farmàcia comunitària sigui considerada un punt de referència per a la seva prevenció, com a establiment sanitari a peu de carrer, amb una campanya de sensibilització”, manifesta Guzman.

Sessió formativa: “Cànnabis, és una droga”El pròxim 13 de juny, el GdT del COFT, “Prevenció en drogues des de la Farmàcia Comunitària”, oferirà la sessió formativa adreçada als farmacèutics: “Cànnabis, és una droga. Et formem per intervenir”.

En aquesta jornada, que tindrà lloc a les 15 hores a la Sala d’actes del COFT (Enric d’Ossó, 1. Tarragona), “volem formar i donar les eines al farmacèutic per poder fer una prevenció primària envers el cànnabis i detectar el seu abús des de la farmàcia comunitària”, explica Èlia Esteve, Vocal de Promoció i Docència del COFT.

Després d’aquesta sessió i amb el tríptic com a eina al taulell de la farmàcia, “els farmacèutics estaran formats i preparats per poder informar i assessorar a les famílies sobre el consum d’aquesta droga, i fins i tot detectar casos i poder derivar-los als professionals adients”, conclou Esteve.

COFT

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona representa i defensa els interessos generals i professionals dels seus col·legiats vetllant per la bona praxi professional. En l’actualitat aglutinen un col·lectiu de més de vuit-cents col·legiats, exercents en els diferents vessants i especialitats de la professió: oficina de farmàcia, analistes, hospitals, ortopèdia, òptica, dermofarmàcia, alimentació, salut pública, indústria, distribució, docència, homeopatia i fitoteràpia.

Com a agents de salut més propers a la població, treballen per fomentar en la societat hàbits saludables portant a terme accions educatives, campanyes de prevenció de la salut, atenció farmacèutica i consell en l’ús correcte dels medicaments.

Per a més informació:

Gabinet de Comunicació COFT

Lluïsa Descarrega. lluisa@garamond.biz - Tel. 663 43 61 78 / 977 24 21 28

Font: COFT


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí