AGENDA COFt

  • X Curs RECICLATGE EN FARMACOLOGIA. Online. Octubre – Desembre 2019

    Horari Inici: 10:00

DIRECCIÓ:

Vocalies de Promoció i Docència, i d'Oficina de Farmàcia del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

Dr. Jordi Camarasa. Catedràtic de Farmacologia. Departament de Farmacologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

 

ORGANITZACIÓ:

La metodologia escollida és ON-LINE.


Requisits tècnics mínims
:

- Windows XP o superior
- Internet Explorer 8 o superior o bé Mozilla Firefox 17 o superior;
- Windows Media Player o bé Adobe Flash Player.


Els inscrits disposaran, en el campus virtual del COFT, de:

- Material en pdf de les presentacions de tots els temes.

- Avaluacions de coneixements:
            * Preguntes test V/F

- Fòrum de debat

- Bibliografia i enllaços d'interès

 

OBJECTIUS:

Els objectius generals del curs s’emmarquen en el procés de formació continuada del professional farmacèutic, fent que cada cop més el concepte d’atenció farmacèutica es vegi fonamentat en les corresponents bases científiques.

Aquest curs pretén donar una actualització farmacològica i terapèutica en els diferents camps on més s’està avançant. També pretén donar una base i reciclatge en farmacologia per tal de millorar en la feina diària dels farmacèutic i/o altres professionals sanitaris.


Com a objectius específics:

- Assolir una actualització dels coneixements en Farmacologia i Terapèutica en diferents àmbits que permetin abordar el consell farmacèutic amb un alt grau de solidesa.

- Actualitzar els coneixements en farmacologia i terapèutica dels professionals que ho necessitin per tal de oferir un millor servei dirigit als pacients, i tenir a l’abast els últims avenços.

- El curs es realitza de forma bianual per mantenir-nos informats respecte a les millores en el camp de la farmacologia.

 

Dirigit a:

Farmacèutics comunitaris i altres professionals sanitaris, com els seus col·laboradors, que vulguin ampliar els seus coneixements en aquest camp.

 

PROGRAMA:

Mòdul 1. 8 – 14 d’octubre: Actualització terapèutica en el tractament de l’obesitat (2h)

Mòdul 2. 15 – 21 d’octubre: Actualització terapèutica en el tractament de la hiperplàsia benigna de pròstata (2h)

Mòdul 3. 22 – 28 d’octubre: Tractament de l’insomni en l’ancià (2h)

Mòdul 4. 29 d’octubre – 4 de novembre: Actualització terapèutica en el tractament de l’asma (2h)

Mòdul 5. 5 – 11 de novembre: Actualització terapèutica en el tractament del restrenyiment (2h)

Mòdul 6. 12 – 18 de novembre: Actualització terapèutica en el tractament de la malaltia de Parkinson (2h)

Mòdul 7. 19 – 25 de novembre: Paper dels biosimilars en l’Assistència Primària (2h)

Mòdul 8. 26 de novembre – 2 de desembre: Actualització terapèutica en el tractament de la depressió (2h)

Mòdul 9. 3 – 9 de desembre: Estudi de les interaccions aliment-medicament (2h)

Mòdul 10. 10 – 16 de desembre: Seguretat dels nous antidiabètics (2h)

 

Professorat:

- Dra. Mercè Pallàs. Catedràtica de Farmacologia. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dr. David Pubill. Professor Titular. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dra. Elena Escubedo. Catedràtica de Farmacologia. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dr. Manuel Vázquez. Professor Titular. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dr. Juan Carles Laguna. Catedràtic de Farmacologia. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dr. Antoni Camins. Catedràtic de Farmacologia. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dr. Jordi Camarasa. Catedràtic de Farmacologia. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dra. Marta Alegret. Professora Titular. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dra. Anna Canudas. Professora Agregada. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

- Dr. Xavier Palomer. Professor Agregat. Departament de Farmacologia, Toxicologia i Química Terapèutica. Unitat de Farmacologia, Farmacognòsia i Terapèutica. Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.

HORARI:

ON-LINE. Del 8 d'octubre al 16 de desembre de 2019.

 

LLOC:

Campus virtual del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

 

PLACES:

Mínim 20 i màxim 60 alumnes

Les places s'adjudicaran per rigorós ordre de rebuda de les mateixes, fins a un màxim de 60 inscrits, tenint preferència els col·legiats COFT.

 

CERTIFICATS:

Es lliurarà certificat als alumnes que compleixin:

- Estudi del 100% del material multimèdia (apunts).
- Mínim 70% de respostes correctes en els tests V/F.


Activitat pendent d'acreditació del CCFCPS.

 

MATRÍCULA:

Col·legiats: 95€
Pre-col·legiats i Col·legiats atur: 80€
No col·legiats: 170€ (en cas que els col·legiats no cobreixin les places)

 

Convocatòria: 3 Beques COFT

Els interessats poden consultar les Bases de la beca i el Formulari de sol·licitud a la part privada del web COFT (http://www.coft.cat/) dins a SERVEIS COL·LEGIATS - Formació - Beques COFT.

En cas de voler-la sol·licitar, cal inscriure's de la forma habitual (formulari d'inscripció online) i paral·lelament remetre la documentació per sol·licitar la beca a formacio@coft.cat.

 

Data límit d'inscripció i de sol·licitud de beca COFT: 3 d'octubre

En el cas d´haver d´anul·lar el curs, només s´avisarà als inscrits.

 


Formulari d'inscripció online

EMAIL:

formacio@coft.cat

Cercar:

Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí