AGENDA COFt

  • Sessió informativa PROJECTE PILOT CRIBRATGE I INTERVENCIÓ BREU CONSUM ALCOHOL. TGN i TOR. Gener 2020

    Horari Inici: 14:30

Informació General:

L’alcohol és la droga més consumida per la població catalana i és la que causa major morbimortalitat. Qualsevol nivell d’alcohol, per baix que sigui, comporta un risc i s’associa a nombrosos problemes de salut, així com problemes socials, més enllà del bevedor. Així mateix, barrejar l’alcohol amb medicaments pot causar múltiples efectes adversos, així com reduir o anul·lar l’efecte del medicament o bé que aquest sigui tòxic.

Les intervencions breus han demostrat eficàcia en la reducció de problemes relacionats amb el consum d’alcohol.  Els farmacèutics/ques som els professionals sanitaris més propers a la societat i tenim una posició privilegiada per realitzar tasques de promoció de la salut i prevenció de malaltia. Així doncs, des de les farmàcies, tenim la capacitat de detectar les possibles interaccions amb l’alcohol en aquells usuaris que prenen determinats fàrmacs’

La Sub-direcció General de Drogodependències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, en el marc del Programa Beveu Menys amb el suport de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), vol convidar a tots els farmacèutics/ques de la província de Tarragona a una sessió informativa sobre el Projecte Pilot: Identificació precoç i intervenció breu del consum de risc d’alcohol a la farmàcia comunitària.

Aquest projecte pretén avaluar la utilitat i l’acceptació d’una estratègia d’identificació precoç i intervenció breu del consum de risc d’alcohol a la farmàcia comunitària en el context de la dispensació de medicaments per part dels professionals de farmàcia. La prova pilot es realitzarà a les farmàcies comunitàries seleccionades durant el termini d’un mes. Els i les professionals que hi vulguin participar assistiran a una formació de 5 hores sobre la prova pilot, la metodologia, els instruments de cribratge, el registre i la intervenció a realitzar.

 

Programa:

1. Benvinguda
Joaquim Nolla i Solé. President del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.
J
oan Colom i Farran. Sub-director General de Drogodependències. Agència de Salut Pública de Catalunya.


2. Importància de l’alcohol com a problema de Salut Pública. Impacte i polítiques.
Joan Colom i Farran. Sub-director General de Drogodependències. Agència de Salut Pública de Catalunya.

3. El paper del farmacèutic/a. Principals resultats de l’Enquesta Coneixements i Actituds en l'Abordatge del Consum d'Alcohol.
Antoni Veciana Nogués. Vice-president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. Farmacèutic comunitari a Móra la Nova.
Berta Torres i Novellas. Farmacèutica. Projectes professionals i Recerca. Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya.

4. La intervenció des de la farmàcia comunitària. Presentació del projecte pilot.
Lídia Segura i Estela Díaz. Programa Beveu Menys. Sub-direcció General de Drogodependències. Agència de Salut Pública de Catalunya.
Gemma Galofré Pomés. Farmacèutica Centre Informació del Medicament del  Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona.

5. Precs i preguntes.

 

La sessió s’impartirà a:

TARRAGONA
Dia: dimecres, 15 de gener de 2020
Horari: de 14:30 a 16:00h
Lloc: Sala d'actes del COFT. Carrer Enric d'Ossó, 1. Tarragona.

TORTOSA
Dia: dijous, 23 de gener de 2020
Horari: de 14:30 a 16:00h
Lloc: Delegació COFT Terres de l’Ebre. Passeig de l’Ebre, 24. Tortosa.

 

Per tenir previsió dels que hi serem, cal que ens comuniqueu la vostra assistència fins el 13 de gener per TGN i el 21 de gener per TOR mitjançant el formulari d'inscripció.

Per qüestions logístiques, tant del COFT com dels ponents i dels laboratoris col·laboradors, necessitem cert compromís per part dels assistents, per això és molt important que us inscriviu i, si finalment no podeu assistir-hi, ens aviseu amb almenys 1 dia d’antelació.

 


Formulari d'inscripció online

EMAIL:

colfarm@coft.cat

Cercar:

Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí