Programa Test d’Antígens Ràpid (TAR). Cribratge a les farmàcies

Foto

Amb l’objectiu d’ampliar la identificació de nous casos i continuar garantint la seguretat del lleure educatiu, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, conjuntament amb el Departament de Salut, ha treballat per poder realitzar tests d’antígens a les farmàcies, registrar els resultats i certificar-los.

Des del 19 de juliol de 2021, es fan testos antigènics ràpids (TAR) a persones que hagin d’incorporar-se a una activitat de lleure d’estiu, que estiguin asimptomàtiques i que no siguin contactes estrets de manera gratuïta a les oficines de farmàcies.

Es  tracta d’un cribratge mitjançant la realització supervisada d’un test d’automostra específic, validat pel Departament de Salut  i es registra i certifica el resultat.

Voluntari i gratuït a les farmàcies

La participació de les farmàcies i del col·lectiu del sector de lleure educatiu cridat a fer el cribratge és voluntària.

Cal que el col·lectiu pertanyent a l’àmbit del lleure educatiu d’estiu mostri al farmacèutic el correu electrònic enviat per la Direcció General de Joventut a través de l’entitat de lleure o el document de la declaració d’autoresponsabilitat.

Qui pot participar al cribratge?

Aquest nova via de cribratge pel sector s’adreça a les persones asimptomàtiques que no siguin contactes estrets i que, a més a més, compleixin els criteris següents:

  • Pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu (casals, colònies, campaments, rutes...).
  • Trobar-se en les següents franges d’edat: de 10 a 15 anys (acompanyats per un adult responsable) i majors de 16 anys.
  • Voler-se fer la prova de manera voluntària.
  • No poden participar si tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 o si han estat contactes estrets i no tenen la pauta de vacunació complerta o han passat la COVID-19 confirmada per PCR en els darrers 3 mesos.

 

Llistat de les Farmàcies província de Tarragona

Les farmàcies que participen en el programa tenen un distintiu que les identifica com a farmàcies col·laboradores.

A través d’aquests enllaços mapa accedireu a les farmàcies de la provincia de Tarragona que participen en el programa TAR.

 Llistat farmàcies participants programa TAR 

 MAPA Farmàcies TAR provincia de Tarragona 

Abans de desplaçar-vos, valoreu trucar a la farmàcia per informar-vos si cal demanar cita prèvia i/o descartar que no estigui en període de vacances.

Foto

Quan i com tindré accés als resultats?

Els resultats dels TAR s’obtenen en 15 minuts aproximadament i serà el propi farmacèutic qui els comunicarà a la persona interessada. A banda, s’inclouran al sistema d’informació corresponent (plataforma TARCAT) del Departament de Salut. L’usuari també podrà consultar el resultat del seu test a La Meva Salut, a partir de l’endemà.

Sobre el Programa TAR

És una proposta conjunta del Departament de Salut, el Departament de Drets Socials i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) per ampliar la identificació de nous casos i tallar les cadenes de transmissió en aquest àmbit, que implica 180.000 persones, 20.000 de les quals són monitors.

 

I recordi: Davant qualsevol dubte consulti al seu metge o farmacèutic.

 

 


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí