Recomanacions d'ús de l'ibuprofè

Ibuprofè

 

És un medicament antiinflamatori no esteroídic (AINE).

Es considera el fàrmac d’elecció en el tractament de processos dolorosos d’intensitat lleu o moderada, tractament de la febre i tractament simptomàtic de processos reumàtics i inflamatoris.

  Ibuprofè

Està contraindicat en aquells pacients amb hipersensibilitat a l’àcid acetilsalicílic o a altres antiinflamatoris no esteroídics, en antecedents d’asma, en l’embaràs i en pacients amb úlcera pèptica. També s’ha d’utilitzar amb precaució en ancians, en pacients amb trastorns al·lèrgics, durant l’alletament, en pacients que prenen anticoagulants o que presenten alteracions de la coagulació, i en pacients amb alteracions de la funció renal o hepàtica.

La posologia en adults és entre 400-600 mg cada 4-6 hores (no excedir els 2,4 g diaris) i en nens és de 20 mg/kg de pes al dia, repartits en 3 o 4 preses.  Per indicació farmacèutica (sense requisit de recepta mèdica), la dosi recomanable és de 400 mg cada 8 h. Així mateix, l’ibuprofè amb arginina pot millorar la rapidesa de l’acció antiinflamatòria.

Risc cardiovascular de l’ús d’Ibuprofè a altes dosis

Ibuprofè   

A l’abril de 2015, l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) va emetre una Nota informativa en relació al risc cardiovascular associat a dosis altes (igual o superior 2,4 g/dia) d’ibuprofè.

 

RECOMANACIONS ALS USUARIS

  • Es desaconsella l’automedicació amb medicaments que requereixen recepta i que per tant han de ser prescrits per un metge.
  • En el cas dels medicaments que no requereixen recepta mèdica, demani consell al farmacèutic. Si els símptomes continuen o el seu estat empitjora consulti al seu metge.
  • Utilitzi la dosi més baixa possible durant el menor temps possible que permeti controlar els símptomes per tal de minimitzar els efectes adversos (risc gastrointestinal, cardiovascular, renal i hepàtic).

 

I recordi: Davant qualsevol dubte consulti al seu metge o farmacèutic.

 

BIBLIOGRAFIA:

AEMPS. Nota informativa: Riesgo cardiovascular de dosis altas de ibuprofeno o dexibuprofeno: recomendaciones de uso. [En línea]. Madrid 13 Abril 2015. < https://www.aemps.gob.es/informa/notasInformativas/medicamentosUsoHumano/seguridad/2015/NI-MUH_FV_04-ibuprofeno-dexibuprofeno.htm> [Consulta: 28 Juliol de 2017]

SEFAC, SEMERGEN. Documento de Consenso, Dolor de espalda. [Internet]. 1º ed. Barcelona: EDITTEC, Tecnología y Ediciones del Conocimiento SL; 2016.[citado 24 oct 2016]. Disponible en: https://www.clubdelafarmacia.com/farmateca/dtll/?id=18471

AEMPS. Ficha Tècnica Ibuprofè 400 mg. [En línea]. Madrid, noviembre 2015 <https://www.aemps.gob.es/cima/pdfs/es/ft/67082/FichaTecnica_67082.html.pdf>  [Consulta: 28 Juliol de 2017]


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí