Consells Àpats de Nadal

Durant l’època nadalenca s’acumulen les celebracions, els dinars, els sopars... i és important que no descuidem els hàbits que mantenim durant tot l’any.

nadal

Gaudiu d'uns àpats de Nadal bons, saborosos i saludables

1.       En tots els àpats hem de controlar les quantitats que consumim i evitar els excessos. Hem de menjar quantitats moderades i mai no saltar-nos cap àpat per compensar-ne un altre en què ens hàgim excedit, ja que això és perjudicial per a l’organisme.

2.      Cal que l'aperitiu sigui lleuger. Es tracta d'una petita degustació i no d'un àpat.

3.      A l’hora de preparar els menús familiars de Nadal triem receptes amb ingredients menys greixosos i plats poc pesats.

4.      Procureu que els plats es complementin: combineu primers plats més lleugers amb segons més consistents o a l'inrevés.

5.      El tipus de cocció també és important. Optem pel vapor o la planxa.

6.      Les postres són un altre dels moments delicats durant el Nadal, i on es concentren la majoria de calories.

·      Una opció refrescant i lleugera és triar postres a base de fruita, com per exemple la pinya, una gran diürètic i desintoxicant natural, perfecte per aquests dies.

·      Els dolços presenteu-los en porcions més petites i eviteu que estiguin presents durant tota la sobretaula.

7.      No t’oblidis de beure molta aigua, almenys un litre i mig o dos al dia. També pots optar per infusions que t’ajudin a digerir millor els àpats. Després dels àpats són més recomanables les infusions d'herbes digestives (camamilla, poliol...), que les estimulants com el cafè o el te.

8.      Limiteu el consum d’alcohol. Tot i que les begudes alcohòliques són presents en la majoria de les celebracions nadalenques, cal limitar-ne el consum.

·      Eviteu conduir si preveieu consumir begudes alcohòliques o en horaris en què el cansament i la somnolència us puguin afectar.

·      Recordeu que durant tot l'embaràs cal abstenir-se de consumir qualsevol beguda alcohólica.

nadal

9.      Si ets fumador també notaràs que durant les festes fumes més. Aprofita el Nadal per deixar de fumar i començar el nou any amb un bon propòsit. La teva salut ho notarà!

10.   Sortiu a passejar una estona abans i/o després dels àpats o feu qualsevol altra activitat que impliqui moviment. No hem de deixar de practicar exercici. Si estem acostumats a córrer, caminar o anar al gimnàs no ho hem de deixar de fer, ni tampoc hem d’excedir-nos per compensar el que mengem.

11.   Si portem una vida sedentària, és un bon moment per canviar. L’exercici és indispensable per mantenir una bona salut cardiovascular, es recomanen 30 minuts diaris d’activitat física moderada. No ho pensis més i activa’t!

I recorda: davant qualsevol dubte consulta al teu metge o farmacèutic.


Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí