Test Ràpid detecció VIH/SIDA a la farmàcia. Fes-te la prova.

 

FARMACIES QUE REALITZEN LA PROVA

 

Què és la prova del VIH?

La prova del VIH / SIDA realitzada a les farmàcies dins el Programa de detecció precoç del risc d’infecció per VIH és una prova ràpida de 4a generació la qual mitjançant una anàlisi de sang senzilla detecta tant la presència d’anticossos contra el VIH com l’antigen p24 dins l’organisme.

Aquesta prova permet detectar a persones infectades pel virus, contribuint així a disminuir la propagació de la infecció i mitjançant la derivació als centres sanitaris corresponents, es pot iniciar el tractament ràpidament i millorar el pronòstic de la progressió de la infecció.

Els resultats s’obtenen als 20 minuts de fer-te la prova.

Perquè he de fer-me la prova?

A Catalunya des de l’any 1981 s’han diagnosticat més de 15.000 casos de sida i s’estima que al voltant de 30.000 persones estan infectades pel VIH, tot i que moltes d’aquestes no ho saben.

Saber, el més aviat possible, si t’has infectat t’ha de permetre beneficiar-te d’un seguiment mèdic, accedir a un tractament eficaç que millori la teva qualitat de vida, així com adoptar les mesures necessàries per evitar la reinfecció i la transmissió del VIH.


Qui hauria de fer-se la prova del VIH?

Qualsevol persona, home o dona, pot estar infectada pel VIH si s’ha exposat al virus mitjançant les relacions sexuals o la sang.

Dins el Programa per a la detecció del risc d'infecció pel VIH per mitjà del test ràpid a les farmàcies s'enfoca preferentment:

  • Persones amb addicció a les drogues per via parenteral i les seves parelles.

  • Persones amb múltiples parelles sexuals o pràctiques sexuals de risc.

Si has estat exposat a una situació de risc i no han transcorregut 72 hores des de l’exposició pots anar, ràpidament (millor abans que hagin passat 6 hores) al servei d’urgències d’un hospital on valoraran el risc i poden aconsellar-te iniciar un tractament preventiu que podria evitar la infecció.


Quan hauria de fer-me la prova del VIH?

Si has estat o estàs en qualsevol de les situacions de risc abans esmentades, és convenient que et facis la prova del VIH/SIDA.

Tot i ser una prova ràpida de 4ª generació, la seva sensibilitat i especificitat pel que fa a la detecció de l’antigen p24 no és suficient per assumir el mateix període finestra que tenen les proves de laboratori equivalents. És per tot això que només en el cas de fer-se el test quan han passat tres mesos des de la última pràctica de risc es pot estar segur si una persona està infectada o no pel virus del VIH.


On puc fer-me la prova del VIH?

A les farmàcies acreditades que en el cas de TARRAGONA, REUS, VALLS, EL VENDRELL, TORTOSA I AMPOSTA són les que trobaràs en aquest enllaç. Allà et faran la prova de manera anònima i confidencial. El cost de la prova, cofinançada pel Servei Català de la Salut, només és de 10 €.

També pots sol·licitar la prova al metge de capçalera i al centre de prevenció i control de les infeccions de transmissió sexual.


20120502 NP El test ràpid de detecció del VIH s'amplia a dotze oficines de farmàcies de Tarragona i Reus 72.66 KB

TELEFON SIDA 129.66 KB

TRIPTIC DEPARTAMENT VIH 519.94 KB

Futur sense SIDA 429.30 KB

Distintiu Farmacia VIH 843.31 KB

Folleto Informatiu Farmacies VIH 2015 204.09 KB
Els informem que la nostra web utilitza cookies de tercers tècniques per recopilar informació estadística dels usuaris que accedeixen a la web.
Aceptar tot. OK Més informació aquí